radio mol herbeleeft

dinsdag, 18u-20u en zondag, 15u-17u

presentatie: Gunnar Walgraeve

Radio Mol herbeleeft laat de leukere momenten herbeleven uit de jaren 70, 80 en 90. In het programma zitten ook vier rubrieken die het geheel interessanter maken. Elke week wordt ook de jukebox aangesproken om de vergeten parels uit de jaren 60 terug stofvrij te maken.

Hier zijn enkele weetjes die te horen zullen zijn in de volgende afleveringen.

Van Technotronic’s Pump up the jam werd in Duitsland de cover Pump ab das bier gemaakt. De uitvoerder Werner Wichtig werd er razend populair mee. De eerste m wordt toch niet zo goed uitgesproken en dat is toch wel belangrijk want je kan iets anders verstaan.

Normaal gezien zou Jennifer Lopez een goede advocate zijn geweest maar ze verkoos toch liever te dansen. En dat werd haar geluk want in een minimum van tijd werd ze zangeres, actrice, ontwerpster en mode-icoon.

Als de intro goed zit, dan zal de rest wel volgen zullen de producers van Rose Royce hebben gedacht. “Is it love you’re after” uit 1979 had een vernieuwend geluid en werd exact tien jaar later terug opgevangen door Mark Moore die het gretig gebruikte in de samplehit “S-Express”.

Saltwater was een succes van Julian Lennon. Dit was de zoon van John Lennon en zijn eerste vrouw. Zijn naam werd afgeleid van zijn grootmoeder Julia.

Als kind maakte Julian Lennon een tekening met zwevende figuren. De titel van de tekening was Lucy in the Sky with Diamonds. Vader John kreeg toen het idee voor de tekst van een lied. De compostie was experimenteel en vernieuwend.

Klassieke muziek in de hitparade en dan nog de best verkochte plaat in Groot Brittannië begin 1991. Dat was een feit toen Nigel Kennedy – die er uitziet als  punkartiest – het eerste deel van de lente uit Vivaldi’s 4 jaargetijden speelde en liet uitbrengen als single.

 “Fly like an eagle” van de Steve Miller Band is een nummer dat tijdens een concert altijd werd gevoerd in de originele lengte van 12 minuten. De titel werd ook gebruikt in reclameboodschappen van de Amerikaanse post. In hun logo zat dan ook een arend.

radio mol herbeleeft – muziek en leuke informatie van de jaren 70, 80 en 90